De Maasdijk verzet naar volgend jaar

 

De Maasdijk verzet naar volgend jaar

 

De organisatie van De Maasdijk heeft besloten de 2020-editie van het evenement op 20 en 21 juni niet door te laten gaan. De Maasdijk wordt verzet naar 19 en 20 juni volgend jaar. In een videoboodschap op de website geeft voorzitter Jeroen Ulijn aan dat het gevoel dat de organisatie een zorgplicht heeft voor de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers de doorslag heeft gegeven voor dit besluit.

 

Besluit na tijd van wikken en wegen

‘Omdat de huidige coronamaatregelen voor evenementen gelden tot 1 juni, hebben we als organisatie een tijd lang de optie open gehouden dat de 2020-editie van De Maasdijk op 20 en 21 juni door kon gaan. Maar de prognoses van de overheid en het RIVM voor het verloop van de crisis maakten dit scenario de afgelopen dagen steeds minder waarschijnlijk. We hebben daarom besloten om de maatregelen van overheidswege voor de periode ná 1 juni niet af te wachten en de knoop door te hakken, hoe jammer we dat ook vinden,’ aldus Ulijn.

 

Alle energie gericht op volgend jaar

Alle betrokkenen – deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en samenwerkingspartners – zijn inmiddels ingelicht over het besluit. Daarnaast is er een pagina ‘veel gestelde vragen’ op de website geplaatst die zoveel mogelijk onduidelijkheid moet wegnemen. Jeroen Ulijn: ‘We willen alles voor iedereen uiteraard netjes en goed afhandelen. Daarna richten we onze blik weer vol goede moed op de toekomst. We gaan aan de slag met de eerste De Maasdijk Trailrun die we voor 27 december dit jaar hebben gepland. En natuurlijk met de 2021-editie van De Maasdijk op 19 en 20 juni, die we gaan uitbreiden met een heuse Kennedymars: de 80 van De Osse Maaskant. We gaan er kortom alles aan doen om volgend jaar gewoon weer een fantastisch sportevent neer te zetten.’

 
Lees ook: 6 wedstijden Maasland Run Classic circuit afgelast