Vlieland-Home.nl en ‘Á la mer’Eind 2020 werden we benaderd door ondernemer Peter Laagland. Hij en z’n vrouw Francis hadden in 2016 een vakantiehuisje op Vlieland – ’t Tomaatje genaamd – gekocht. De sfeer op het eiland beviel hen echter zo goed, dat ze besloten om er ook een woonhuis te kopen en er permanent te gaan wonen. Francis stopte met haar baan en startte een cadeau- en hebbedingenwinkel op Vlieland, ‘Á la mer’ genaamd. Peter zag – mede geïnspireerd door het thuiswerken in coronatijd – mogelijkheden om het bedrijf waar hij ook mede-eigenaar van is voor een deel van de week op afstand te doen.

 

Vlieland-Home.nl en ‘Á la mer’
Vlieland-Home.nl en ‘Á la mer’
Vlieland strand

Als ras-ondernemer heeft Peter ook een goed idee voor een nieuw bedrijf op Vlieland. Door hun ervaringen met ’t Tomaatje en hun woonhuis op Vlieland, weten Peter en Francis dat het niet altijd even gemakkelijk is om activiteiten rondom het huis te monitoren. Afstand en het feit dat het eiland alleen via een veerdienst bereikbaar is, spelen daarbij een belangrijke rol. Aan het eind van de dag even een kijkje nemen tijdens bouw, verbouw of renovatie is er veelal niet bij. Net zomin als even poolshoogte nemen na een zware storm of een strenge vorstperiode. En zo zijn er nog wel meer situaties te bedenken die een uitdaging vormen voor de parttime eilandbewoner.

 

Serviceconcept

Voor al die uitdagingen bedacht Peter Vlieland-Home. Een serviceconcept om huiseigenaren die niet permanent op het eiland verblijven, te ontzorgen. Denk bijvoorbeeld aan de organisatie en begeleiding bij nieuwbouw, verbouw en aanbouw, schilderwerk, cv-onderhoud en huisinspectie na storm of strenge vorst. Maar ook de af- en aanvoer van meubelen van en naar het eiland. En uiteraard voorziet Vlieland-Home in een goede en zorgvuldige rapportage middels verslagen, foto’s en/of video’s.